Next Level: Vecka 1 dag 1

Det här går jättebra ju! Jag har tränat, ätit bra och mår toppen!

Och har varit vaken exakt tre timmar och 40 minuter, hehe :-).

Men det här känns bra, jag är redo och laddad nu och jag har väntat in den här känslan eftersom jag vet att det inte funkar annars. Tänk på det hörni! Hoppa inte på saker bara för att ”alla andra” gör det. Vänta in ER tid för förändring, då är chansen att lyckas så mycket bättre.

Vad gäller vikt och mått så går jag på pre-påskmätningarna från förra fredagen. Det blir mest rättvisande så. Nu är magen på första dagen av månadens roligaste vecka (not) och dessutom full med en hel påskveckas utsvävningar. Jag räknar med att plusen är borta till nästa vecka, så brukar jag fungera!

Jag var en sväng på gymmet imorse men tränade inte ”på riktigt” utan övade mest. För ett tag sedan fick jag nämligen en aha-upplevelse vad gäller skivstången. Det finns såna där mackapärer man kan flytta upp för att lägga upp stången högt upp inför knäböj. ”Duh!” säger en samlad fitnessvärld men jag visste inte det… Men nu ska jag försöka mig på benböj med stång och jag har redan fått en massa tips på min instagram-sida för det är sannerligen inte helt lätt med tekniken för en ovan. Jag har inte mitt träningsupplägg för kommande period helt färdigt men ni kanske kan hjälpa mig?

 

Jag tänker mig:

Ett gympass för benen – då kör jag sånt jag inte kan hemma, som benböj med stång och annat kul. Kanske har ni en favvo-övning jag bara MÅSTE köra?!

Två gympass för överkropp – men jag vet inte hur jag ska dela? Jag vet att jag vill göra negativa chins samt armhävningar mot smiths-stången men ska jag köra bröst och rygg ihop och armar och axlar  en annan dag? Eller rygg och axlar ena dagen och bröst och armar andra. Eller hur ska jag tänka…

Ett hemmapass med fokus på flås och ben – jag tänker mig diverse balansiga övningar som jag har svårt för. Bulgarian squats i TRX, jumping lunges, one legged deadlifts och sånt. Behöver jobba på balansen!

Ett valfritt pass – det kan vara gruppträning på gymmet eller kettlebells eller kanske en löptur om jag får feeling, intervaller på crossen eller helt enkelt vad jag känner för.

Magen? Slänger jag in lite här och där… Eller? Kanske en cirkel efter hemmaflåsbenpasset. Och lite random plankor här och var…

Och så pw:s när jag kan och vill samt åtminstone ett lite ordentligare rörlighets/stretch/hittepåyoga-pass i veckan. Och med ordentligare menar jag minst en kvart. Inte så betungande alltså. Dessutom värmer jag alltid upp med rörlighetsövningar.

 

Ja, något sådant. Jättegenomtänkt. Verkligen. Men i eftermiddag blir det något lagom konditionerande tillsammans med Barnafadern och imorgon blir det kettlebell-workshop med Betty och Cilla och annat sköj folk! Sen får vi se vad jag sätter tänderna i!

Skåda! Upphängningsmackapärer för skivstång!
Skåda! Upphängningsmackapärer för skivstång!

4 reaktioner på ”Next Level: Vecka 1 dag 1

  1. Ha ha, den där mackapären har jag heller aldrig vågat mig på, men det kan nog bli en favorit framöver! Tycker du har ett bra upplägg och får till alla delar med styrka/flås och rörlighet!

    Visst är det så att man ska vänta in rätt tillfälle att satsa, inte bara för att alla andra kör… Men jag känner mig sugen, tiden är realistisk (fram till semestern) och motivationen ökar ju mer solen skiner!

  2. Jag är på och det är framförallt kosten jag ska strama åt lite. Har inte skrivit klart någon ordentlig planering. Ska vara klart under helgen. Idag drar jag och ett gäng kollegor till Ullared.
    Ha så skoj imorrn!!!
    Kram och trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.